Monday, June 15, 2015

Milline on ideaalne meesmodell?

Kohe, kui modellisaate Facebooki-lehele esimesed castinguliste fotod üles läksid, jooksid noored neiud hullunult tormi ühe kindla isanda peale...

Seega selle postituse teema on ideaalne meesmodell.

Neiud, ärge muretsege, küllap valime teismelise vaatajaskonna silmarõõmuks osalejate hulka ka mõne 18 - 19-aastase hurmava "Justin Bieberi".

Eelmise aasta finalist Hendrik Adler soovitas castingule tulla oma vennal. Foto: Marion Pettai, Kanal 2
Aga mis seal salata - tegelikult otsime veidi vanemaid (ka naiste hulgas saab osalejate keskmine vanus olema üle 20 - ja kui eelmistes sissekannetes oli konkurentsi tihedusest juttu, siis eriti tihe on see hetkel just 18 - 19-aastaste kandidaatide hulgas, kuna neile on saates pakkuda kõige vähem kohti).

Nimelt erineb meeste modellindus naiste omast päris mitmes punktis ja tõtt-öelda oleks õiglane meestele suisa eraldi konkurss korraldada.

Esiteks on modellimaailmas meesmodellide hulgas palju kõrgem konkurents, sest soovijaid jätkub, aga tööd on meestele pakkuda vähem. Peamiselt teevad disainerid naisterõivaid ning ka suurem osa reklaamidest on naistele suunatud.

Teiseks on meestel aga mitu eelist ka. Kui kõrgmoes kipub naiste karjäär 25 - 30-aastaselt juba loojangusse jõudma, siis mehed sellises vanuses alles alustavad ning leiavad väga edukalt tööd järgmisteski elukümnendites. Oma kaupadele reklaamnägusid otsides eelistatakse verinoortele "babyface'idele" pigem keskeale lähenevaid elukogenud härrasid, kellega ostujõuline tarbija end kõige paremini samastab.

Nagu naisedki, peavad meesmodellid olema pikad. Saatesse võistlejaid valides eelistame meeste puhul pikkust 180 - 190 cm.

Meesmodell peab olema sale ja mitte ülearu musklis, sest muidu ei mahu jalad püksisäärde nagu eelmise hooaja spordipoiss Kevinil. Aga vormist väljas ei tohi olla. Meesmodell olgu seega just parasjagu lihaseline, aga mitte kulturisti tasemel.

Modellindus on ka üks väheseid alasid, kus naissoost tipptegijad teenivad meestest palju rohkem. Meessoost supermodelle on praegu veel vähe, tuntuim neist vast David Gandy.

Tuntud brändid eelistavad oma reklaamnägudena tihti näha hoopis kuulsusi - ilusad jalgpallurid David Beckham ja Cristiano Ronaldo on üles astunud lugematutes reklaamides (pesust parfüümide ja kelladeni), Hollywoodi näitlejatest on hinnatud reklaaminägu kõigi naiste lemmik George Clooney.

Eestis on üks staažikamaid ja tuntumaid meessoost tippmodelle Mart Haber. Telereklaamides on popimaid nägusid näitleja Jan Uuspõld.

Tublideks tegijateks Eesti moemaastikul on modellisaate eelmise hooaja "kasvandikud" Hendrik ja Sandro.

Kõike eelnevat silmas pidades võtsime eelmisel aastal saatesse kolm noormeest. Kui palju tänavu, alles selgub. Usun, et kindlasti rohkem kui mullu, aga kas lausa pooled võistlejatest mehed saavad olema, selgub alles castingu viimastes voorudes "saaki" revideerides.

Igal juhul on meeste modellindus tõusev ala ja miks ei võiks just Sinust saada esimene eestlasest mees-supermodell, keda ka laiem moemaailm une pealt teab?

No comments:

Post a Comment