Sunday, June 14, 2015

Kes on pluss-suuruses modell?

Modellisaates neljandat hooaega kohtunikuna jätkav tippfotograaf Toomas Volkmann õhkab ankeete lapates tihtilugu: "Minu unistuseks on, et leiaksin kord ühe tõelise pluss-suuruses modelli!"

Ootame pluss-suuruses naisi castingule pikisilmi, teil ei ole midagi karta!

Kohtunik Liisi Eesmaa ühte castingulist mõõtmas. See tütarlaps kindlasti ei ole pluss-suuruses. Foto: Marion Pettai, Kanal 2
See on modellinduses üha suuremat populaarsust võitev nišš. Paljudel suurtel modelliagentuuridel on pluss-suuruses modellidele eraldi divisjonid ning tippmodellid nagu Robyn Lawley, Ashley Graham, Tara Lynn, Kate Upton, Candice Huffine, aga ka Ameerika tippmodellisaatest võrsunud Toccara Jones ja Whitney Thompson jt on modellimaailmas väga tuntud ja hinnatud. Eriti armastatakse neid kommertsreklaamides.

Siit leiad ülevaate, kes on praegu maailma kõige kuumemad pluss-suuruses modellid:
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2974505/The-new-breed-plus-size-supers-curvy-beautiful-changing-face-fashion.html

Senise castingukogemuse põhjal aga tean, et eestlastele on pluss-suuruses modellindus veel võõras teema ja sellest omatakse väärat ettekujutust. Meiegi saates on end ise ekslikult pluss-suurusesse liigitanud neiud, kes kannavad riideid suuruses 36 - 38 ning on ainult paari sentimeetriga klassikalisest modelli "mõõtkavast" väljas. See ei ole ju mingi pluss-suurus! Ning saateski öeldakse neile tüdrukutele kohtunikelauast, et modellinduses mingi perspektiivi omandamiseks tuleb neil viis kilo alla või viisteist juurde võtta. Sest niisuguses vahepealses suuruses modell ei ole ei see ega teine ning talle ei ole eriti palju töid pakkuda.

Ekslikult on peetud pluss-suuruses modelliks 1. hooaja võistlejat Ksenia Vassiljevat (Xena), kuigi ta mahtus riietesse 36-38. Foto: Kanal 2
Milline siis on õige pluss-suuruses modell?

Toomas Volkmann rõhutab, et ta peab olema nn liivakellafiguuriga ehk rinnad ja puusad olgu naiselikult ümarad, aga talje peenike. Ilusaid sihvakaid sääri ja fotogeenilist nägu vajab igas suuruses modell.

Pluss-suuruses modellide mõõdud on seinast seina. Näiteks staarmodell Robyn Lawley mõõdud on pluss-suuruse kohta üsna kleenuke 102-81-107, aga tema eripäraks on modellinduse mõistes ebastandardne pikkus (188 cm), mis teeb temast tõelise amatsooni.

Teine suur nimi Candice Huffine (olnud ka Vogue`i kaante vahel) on 180 cm pikkune ja kaalub 90 - 95 kilo, mis teeb ta tehniliselt võttes ülekaaluliseks. Aga tema trumbiks on väga ilusad kehaproportsioonid. Tema mõõdud on 104-84-109.

Veelgi võimsam on maailmakuusa Ford Modelsi agentuuri ridadesse kuuluva Ashley Grahami ilu - 107-76-117 cm. Ashley mõjub eriti lopsakana ka seetõttu, et ta on "ainult" 175 cm pikkune.

Ameerika modellisaate 10. hooaja võitja Whitney Thompson on mõõtudes 94-81-108, tema pikkus on 178 cm ning ta kaalub 85 kilo.

Samuti sai USA modellisaatest tuule tiibadesse (jõudis saate 3. hooajal 7. kohale) tumedanahaline Toccara Jones, kelle mõõdud on 114-76-117 cm. Tema pikkus on 175 cm ja kaal 92 kilo.

Seega haara aga mõõdulint ja uuri järele, kas kvalifitseerud pluss-suurusse. Seejärel aga kanal2.ee/tippmodell ankeeti (ja Toomas Volkmanni suurt unistust) täitma!







1 comment:

  1. Ise tahaks küll olla pluss suuruses modell, aga kahjuks olen liiga noor ja pealegi eestis ei ole nii palju agentuure kes tegeleks pluss suuruses modellindusega,

    ReplyDelete